Beredskapstoget - samarbeid om å redde liv

Skrevet av: Anita Seilen Publisert: 12.03.2019

/media/50100/logo21.png
I dag har to representanter fra Norske Redningshunder vært så heldige å være med til Ål for å presentere Beredskapstoget for etatene i Hallingdal.

Bane NOR skriver på sin nettside at «Beredskapstoget er et tett samarbeid mellom Bane NOR, Helse Bergen, politi, brannvesen, Sivilforsvaret og frivillige organisasjoner. Det kan rykke ut på kort varsel til brann, snøskred og andre hendelser langs Bergensbanen.»

Turen startet fra Voss med en liten tissepause på Finse, for så å stoppe og presentere på Ål. To store grupper bestående av politi, helse, brann, luftambulanse, sivilforsvaret og Røde Kors Hjelpekorps fikk først en presentasjon om konseptet Beredskapsvognen for at de så fikk komme ombord og se.

Turen gikk så hjem igjen med stopp på Finse igjen med god kjøttkakemiddag.
Vi var også veldig heldige som fikk sitte helt fremst i robelen (førerhuset) fra Ål til Finse og fikk sett den fantastiske naturen fra første klasse!

Du kan lese mer om Beredskapsvognen på Bane NOR sin hjemmeside; https://www.banenor.no/Nyheter/Nyhetsarkiv/2018/samarbeid-om-beredskapstog-kan-redde-liv/

Takk for at vi fikk bli med!

Lisbeth og Silje!