En liten sommerhilsen fra distriktslederen

Skrevet av: Anita Seilen Publisert: 30.06.2019

/media/50125/received_2130422730417404.jpeg
Distriktsleder Frank Listøl
Ønsker å orientere litt om det som rører seg i Norske Redningshunder Hordaland Distrikt nå når vi i disse dager passerer første halvår 2019 og sola akkurat har snudd.

 

 

Det nye styret som ble valgt 31. mars i år er kommet godt i gang med arbeidet. Vi har hatt 3 styremøter så langt og behandlet en rekke med saker. Samarbeidet i styret er bra og vi har fordelt arbeids og ansvarsområde internt og er i gang med å følge opp årsmøtevedtakene som vi har fått ansvar for. Min oppfatning er at vi har et godt lag som ønsker å gjøre en best mulig jobb for NRH Hordaland distrikt. 

En av de første sakene vi tok tak i var å foreslå Yngve Smørdal som 3. varamedlem til Hovedstyret, valget som skulle skje  sentralt i Norske Redningshunder i slutten av mai. Det er lenge siden Hordaland har vært representert i det nasjonale styret og det var på høy tid å få inn en kandidat. Yngve ble valgt inn og vi gratulerer med plassen i Hovedstyret. 

Vi har et jevnt tilsig av nye som ønsker å melde seg inn i NRH Hordaland. Disse har trolig et sterkt ønske om en dag å bil hundefører. Den 28. april ble det arrangert introduksjonsdag i våre lokaler i Åsane.  Her ble 9 deltakere tatt i mot og fikk en innføring i hvem vi er og hva som skal til for å bli en god ekvipasje. Flere av disse vil bli eller har blitt plassert ut på et treningslag og kanskje er det nettopp du som får en ny treningskamerat på laget ditt. Ta godt i mot vedkommende. En god velkomst og innføring i det vi holder på med er ofte det som skal til for at de nye trives og tar steg mot det som ligger foran dem de neste årene. 

Det har vært gjennomført to arrangement i løpet av våren som har gitt NRH Hordaland distrikt sårt tiltrengte inntekter. Først ut var Gladkontrollen på Kvåle på Voss ved inngangen til Påsken. Her var Jan Erik Grande «prosjektleder» og fikk hjelp av et godt lag med gode støttespillere fra både Voss lag og fra andre FORF organisasjoner og nødetater på Voss. Også tilreisende NRH`ere til Voss deltok i kontrollen med å dele ut brosjyrer og slo av en prat med påsketuristene på vei til påskefjellet. Gladkontrollen tilførte NRH Hordaland distrikt like over kr. 10 000.- i inntekter. 

Det andre arrangementet var Potèløpet som gikk av stabelen på Askøy søndag 26. mai. Komitèen bestående av Tom Christian Haugland, Trine N Jonassen, Cathrine Brodahl og Wenche Listøl - samt over 35 andre hjelpere løpshelgen, la ned et formidabelt arbeid i forkant av og under arrangementet. Et syttitalls  påmeldte eksterne deltakere gjennomførte løpet i fint vårvær. Arrangementet er beskrevet som en stor suksess og de har fått mye skryt både av deltakere og NRH ère som er imponert over hva de har fått til. Potèløpet tilførte NRH Hordaland distrikt over kr. 25 000.- i inntekter. 

Styret er godt fornøyd med begge arrangementene og den dugnadsånden medlemmene har vist. Vi håper at komiteen på Voss og Askøy ønsker å arrangere også til neste år, og at enda flere NRH medlemmer stiller opp og hjelper til med arrangementene. Her ligger et godt potensiale for samhold, sosial sammensveising og det at vi kan få til noe sammen. Og ikke minst penger i kassen slik at vi som organisasjon kan støtte medlemmene med å utdanne redningshund ekvipasjer i fremtiden. 

I slutten av mai inviterte NRH sentralt til distriktsledersamling over to dager på Gardermoen. Styremedlem Frid Kuraas representerte distriktet. Det var flere saker som ble orientert om der, men jeg ønsker å trekke frem to viktige saker.  

Den ene er Office 365. Dette verktøyet for kommunikasjon kan utnyttes bedre. Alle medlemmer må nå ta i bruk NRH epost adressen sin. Det ligger god veiledning ute på 365 hvordan du kommer i gang med disse endringene. Du skal nylig ha mottatt en epost fra styret om hvordan du kan gå inn på din egen profil og endre fra din private epost adresse til NRH epost adresse. Dette er ikke vanskelig. Spør etter hjelp dersom du ikke får det helt til. Det er bestemt fra sentralt hold at  medlemmer og ansatte i Norske Redningshunder skal bruke NRH epost når vi kommuniserer i NRH sammenheng. Når du får dette i orden får du også tilgang til Office 365. Der ligger det gode muligheter for lagene å laste opp dokumenter som terminlister, skrive referat fra møter og kommunisere via nye «Teams» med mer. 

Den andre saken i fra distriktsleder samlingen jeg ønsker å trekke frem er at instruktør utdanningen er under revidering. Det er FTU (fagteknsik utvalg) som har ansvaret for den, og jeg ønsker allerede nå å gjøre kjent at NRH har behov for mange nye instruktører i fremtiden. Dersom du fyller grunnvilkårene for å bli instruktør, eller vil gjøre det innen ikke alt for lenge, og samtidig kjenner på  at dette er noe som kan passe for deg – ja så ikke nøl med å sett deg inn i det som kommer. Det er allerede klart at en instruktørkandidat skal ha 12 hele dager sammen med en godkjent NRH instruktør, hvorav minst to av dagene må være sammen med DI (distriktsinstruktøren) fra ditt eget distrikt. Alt dette kan skje lokalt. 

Det betyr at det kan være lurt allerede nå og ta kontakt med en av våre flotte og dyktige instruktører dersom du mener alvor. Det å begynne å samle dager allerede fra høsten 2019 er kanskje ikke så dumt.

I disse dager vil du se at mange medlemmer har fått ny NRH jakke med både patch på jakkearmene og logo på ryggen. Laila Vindenes har gjort en fremragende jobb som «prosjektleder» for de nye flotte jakkene vi har anskaffet. Dette er også et resultat etter at Laila som hovedforfatter av en søknad som gikk til SR bank i 2018. Banken gav oss kr. 200 000 til innkjøp av bl.a jakker.  Det vil komme en siste mulighet til høsten for bestilling av jakker. Når hovedkursene er ferdig og vi har oversikt over de nye godkjente hundeførerne som fyller vilkårene, vil det bli annonsert en runde til. Det blir også mulighet for de som ikke fyller vilkårene til å kjøpe jakken til sterkt redusert pris slik som ved første runde. 

Det er mye jeg kunne har orientert om her. Vi forsøker å legge nyheter forløpende ut på nettsidene våre og linke disse opp mot Facebook. I tillegg legger vi styremøtereferater ut på Office 365 som alle medlemmene i Hordaland har tilgang til.  

Vi har nå lagt ut en invitasjon fra FORF om lederutdanningen som heter "Gjensidig ledelse programmet" Dette er et resultat av at FORF Hordaland fikk en million kroner fra Gjensidige stiftelsen høsten 2018, og et av prosjektene er å tilby lederutdanning for kandidater i de ulike organisasjonene som Norske Redningshunder, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norsk Radio Relè Liga, Speiderne og Norsk Aero Klubb m.fl. Les annonsen som ligger ute. Mener du at du kan være en kandidat – ikke nøl med å melde deg på. Frist er 4. august. 

Og så er det veldig kjekt å registrere at Norske Redningshunder Hordaland distrikt sine hundeførere utgjør en forskjell ute på aksjoner. NRH Hordaland distrikt gjorde på vegne av redningsfamilien funn på siste aksjon i Bergen nå i juni, og vi har også gjort funn tidligere i år. Jeg blir utrolig stolt av dere som trener og står på hver uke, reiser på kurs og samlinger for å bli best mulig. 

Og til dere som samtidig står på beredskapslisten, klar for å rykke ut til aksjoner året rundt. Det står det respekt av. Dette gir også god motivasjon til de som kommer bak, til de fremtidige hundeførerne som også ønsker å bidra inn den frivillige redningstjenesten. All ære til dere. 

Til sist vil jeg på vegne av styret i NRH Hordaland ønske deg en riktig god sommer. Mange av dere skal på en treningssamling eller et Hovedkurs i nær fremtid, og jeg ønsker dere lykke til med treningen. Og kanskje ligger det en godkjenning innen rekkevidde i nær fremtid. 

 

For styret i NRH Hordaland 

 

Frank Listøl 

distriktsleder