Høstens grunnkurs gjennomført

Skrevet av: Anita Seilen Publisert: 10.10.2019

/media/50174/20191009_080042.jpg
"Grunnkurset er en teoretisk og praktisk grunnutdanning av hundeføreren og målsettingen er å gi fremtidige hundeførere kunnskap om hovedtrekkene i godkjenningsprogrammene."

Nrh Hordaland distrikt har nå avholdt grunnkurs teori og utmarsj og vi kan gratulere alle       deltagere med vel gjennomført kurs.

 Teori grunnkurs ble holdt i vårt lokale i Åsane og det var 10 deltagere som  deltok, hvorav en av disse var fra et annet distrikt. 

  En stor takk til våre forelesere Jan Erik Grande, Leif Gullstein, Christian    Døving, Jørgen Jordal og Adrian Jæger som gav en god gjennomgang av  den teoretiske delen. 

 

Førstehjelp på hund må og læres.

Å kunne GPS, kart og kompass er viktig i vårt arbeid.

Etter mange timer teori var det klart for andre delen, utmarsj.        

Utmarsjen ble holdt 5,-6.10 på Osterøy. Åtte deltagere deltok og møtte opp med fullpakket sekk klare for ett døgn ute. Nå var det å sette teori ut i praksis, teste ut sine ferdigheter og kunnskaper.

Gruppen ble delt i to lag og på hvert lag var det en godkjent hundefører med. I strålende solskinn kunne to og firbente ta ut på hver sin rute før de møttes igjen til felles overnattingsted. 

Etter en kald natt med frost var det å pakke utstyr å gå tilbake til startplass. Alle deltagere gjennomførte med glans og har blant annet fått praktisert bruk av samband, GPS, kart og kompass. 

Takk til hundeførere Henrik Duesund og Tom Christian Haugland som var med å vise vei for nye rekrutter.