Møte med samfunnsikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde

Skrevet av: Silje Madsgard Publisert: 12.01.2020

/media/50217/82204674_1041441559572858_4900189472894746624_n.jpg
«Dere gjør en jobb som er helt, helt avgjørende i landet vårt! Og det er heller ingen son gjør dette bedre enn Norge. Jeg er stolt av å være norsk og ha dette i landet mitt!» Dette sa samfunnsikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde da hun kom til beredskapssenteret i Øvregaten for å takke de frivillige som rykket ut på selveste julekvelden.

«Redningstjenesten i Norge er ikke en organisasjon, den er en funksjon. Det er jeg stolt av. Uten den frivillige og uavhengige redningstjenesten som dere representerer hadde vi ikke kunnet ha den typen kapasitet som det vi faktisk har. Vi bor i et langstrakt land. Vi er ikke mer enn fem millioner mennesker, og det er langt mellom husene noen steder. Det er krinkelkroker, det er fjorder, det er fjell som man skal komme seg rundt og over. Og nettopp dere som er i frivilligheten rundt omkring, gjør denne jobben» sier Smines Tybring-Gjedde.

Rundt klokken 17.00 julaften ringte alarmtelefonen, altså midt i pinnekjøttkokingen. De sa at de trengte bistand til søk etter en savnet person. På selveste julaften er man litt ekstra spent på om det er noen som kunne stille på aksjon, og etter hvert fikk vi vite at det var hele seks ekvipasjer som kunne stille. Blant dem som rykket ut, var hundefører Lisbeth Ludvigsen. Og etter et par timer med leting ble den savnede funnet i god behold av nettopp denne ekvipasjen.

«Jeg er rett og slett rørt og innmari stolt av dere. Altså, dere gjør en jobb som er helt, helt avgjørende i landet vårt. Hver fredag så får jeg en orientering om hvordan det står til i mine underliggende etater i landet fra politi og e-tjeneste. Tilbakemeldingen denne fredagen var at Hovedredningssentralen sine oppgaver på aksjoner som denne - søk etter motløs person - har økt. Det gjør meg sorgfull, for vi bor i et så bra land. Men det er folk som ikke har det godt. Og når det er en situasjon som denne på julaften, at dere da klokken fem slipper det dere har i hendene, tar på dere utstyret og går ut og leter etter noen som ikke har det bra, det gjør meg utrolig rørt. Så vit at jeg ser dere. Hele regjeringen ser dere. Statsministeren er veldig opptatt av redningsarbeidet i Norge. Så tusen takk!» sier Smines Tybring-Gjedde.

Vi vil også rette en STOR takk til resten av FORF-familien som stilte opp denne julaften!

 

Her forklarer hundefører Lisbeth Ludvigsen hvor personen ble funnet i god behold.

Her er noen av dem som stilte opp på denne aksjonen julaften kveld.