Redningsarbeid

Norske Redningshunder jobber for å finne savnede ved hjelp av hund. Organisasjonen har rundt 1800 medlemmer. Av disse er cirka 300 godkjente hundeførere. En hundeekvipasje kan være godkjent innenfor en eller flere av disse disiplinene:

  • Ettersøkning
  • Lavine
  • Katastrofesøk.

Slik jobber vi
Hovedredningssentralene og politiet tilkaller hundeførere når de trenger hundefaglig bistand. Det vanligste er at en person blir meldt savnet av pårørende, deretter vurderer politi og hovedredningssentralene behovet for mannskap. Norske Redningshunder jobber ofte side om side med mannskap fra for eksempel Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

Medlemmer som har utdannet og godkjent seg selv og sin hund i Norske Redningshunder står automatisk på utkallingslista til slike aksjoner, og det forventes at man stiller opp så fremt man har mulighet. Noen arbeidsgivere gir fri med lønn til slik frivillig innsats, men dette må avklares mellom hundefører og arbeidsgiver. 

Det gis kjøregodtgjørelse for kjøring til, fra og under leteaksjon, men arbeidet er ikke lønnet.


Hvordan bli hundefører

Å bli hundefører passer for deg som vil bruke hunden din til å finne savnede mennesker. Ønsker du å vite mer om utdanningsløpet?

Les mer