Nysgjerrig på Norske Redningshunder?

Skrevet av: Aud Ingebjørg Barstad Publisert: 03.01.2022

/media/50484/img_3467.jpg
Vil du bidra i redningstjenesten? Foto: Brynjar Skartland
Redningsaksjoner og trening sammen med din firbeinte bestevenn - noe for deg?

Norske Redningshunder er en spennende organisasjon som ønsker flere med på laget! Fordi vi både må ha terreng og instruktører til rådighet er det forskjell rundt om i landet når det gjelder kapasitet til å ta inn nye aktive medlemmer og hunder. Noen steder trengs det flere med på laget, andre steder er det ventelister. Du får vite hva som gjelder for området du tilhører når du tar kontakt med distriktet ditt.

Velg ditt distrikt her

På vår nettside finner du mye informasjon om det å være med i NRH, trene, leteaksjoner, hva som kreves av deg og hunden og mye mer. Kikk litt rundt og les informasjonen, så vet du mye mer om hva redningshundarbeid innebærer.

Dersom du tilhører et distrikt som har ventelister er det mye du selv kan gjøre for å forberede både deg og hunden din. En god apport er gull verdt, og kan trenes inn i korte omganger fra hunden er valp. Innkalling og generell lydighet er også viktig for en god redningshund. Miljøtrening bør stå på timeplanen, og i tillegg er det smart å "lære" hunden å leke og bli glad i en belønning. Da har du noe å betale hunden med slik at den forstår når den gjør riktig.

Lyst til å bli medlem eller støttemedlem?

Er det informasjon du mener mangler på våre nettsider? Send en mail til Aud Ingebjørg Barstad på audi@nrh.no. Vi er takknemlige for din tilbakemelding!