Øvelse Vegglifjell

Skrevet av: Mai Lill Strysse Publisert: 14.11.2021

/media/50457/microsoftteams-image-2.png
Klar for innsats Foto: Terje Olsen
16. oktober var det duket for fellesøvelse for distriktene Buskerud, Telemark og Vestfold på Vegglifjell. 24 hundeførere og 2 operative ledere stilte klare kl 10:00 for å ut og leite etter en vennegjeng som ikke hadde møtt opp til avtalt hentepunkt.

Åtte personer og distrikt instruktørene for hver distrikt hadde ankommet tidligere lørdag morgenen for å gjør alt klart til at øvelsen kunne begynne kl 10-11. Det var hundeførere fra distriktene Buskerud, Telemark og Vestfold som skulle få prøve seg denne dagen.

Øvelsen gikk ut på at en vennegjeng som hadde vært på telttur ikke hadde møtt opp til avtalt møtested dagen før. De skulle fra torsdag til fredag overnatte ved Rustnuten og fredagen skulle de bli hentet ved Killingskaret på kvelden, men her hadde de ikke møt og dermed blitt meldt savnet.

Med mye vind denne dagen og mange turgåere i område, ble det mange og gode utfordringer for ekvipasjene som var ute og lett etter de «savnede». For dem som ikke er kjent i område så ligger område på høyfjellet og dermed blir en vindfull dag fort ekstra vindfull med lite vegetasjon som løyer.

Til tross for vindforholdene var humøret på topp og alle de savnede ble funnet. Med fokus på førstehjelp ved funnene ble det passet på at de «savnene» ble ivaretatt også etter at de var blitt funnet.

Det hele ble avsluttet på Veggli Vertshus nede i Veggli sentrum. Oppsummering og hundeføremøte gjorde at det ble en rolig avrunding på en forblåst dag på fjellet. Servering av varm gryterett gjorde også godt for kropp og sjel før en satte snuta hjemover.