Eddy og Ches er finalister!

Skrevet av: Aud Ingebjørg Barstad Publisert: 03.07.2023

/media/50664/stem-p-eddy-foto-heidi-l-kken.jpg
Stem på Eddy og Ches Foto: Heidi Løkken/Norsk Ukeblad
De reddet livet til en to år gammel jente. Nå er de finalister i Norsk Ukeblads #forandre-prisen 2023!

Siden i fjor høst har Norsk Ukeblad presentert på trykk noen av de mange hundre tusener frivillige gjennom prosjektet #forandre, som er et samarbeid med Frivillighet Norge og deres nettsted frivillig.no i anledning Norsk Ukeblads 90-årsjubileum i 2023.

Som bursdagsgave til leserne og samfunnet har Norsk Ukeblad ønsket å løfte frem dem som ulønnet gjør gode gjerninger for andre. Håpet har vært å oppmuntre og rekruttere flere til å bli frivillig i sitt nærmiljø eller i en av de mange flotte organisasjonene.

Reddet 2-åring
Blant de seks finalistene finner vi Eddy Leonhardsen fra Frei på Nordmøre og hunden Ches, en Chesapeake bay retriever, som er frivillige i Norske Redningshunder (NRH). Sammen har de vært ute på over 50 oppdrag. Eddy har holdt på med redningsarbeid helt fra han var ungdom, og meldte seg som frivillig i Ungdommens Røde Kors i 1974. Ches ble godkjent redningshund for to år siden.

Redningsmannen Eddy ble kjent for det norske folk etter at han meldte seg og sin syv år gamle redningshund til tjeneste da det gikk et ras i Valsøyfjord i Trøndelag i begynnelsen av september i fjor.

Fem mennesker ble berget ut, to var fortsatt savnet da Eddy og Ches ankom rasstedet. Da Ches entret bygningen, markerte han kraftig på ett sted. De forsto etter hvert at de savnede befant seg langt under massene.

Oldemoren var omkommet, men hunden fant Liv Sofie (2) dypt begravet under den sammenraste bygningsmassen. Som på mirakuløst vis var hun uskadet.

Mange treningstimer
Det er for dette duoen trener i time etter time hver eneste uke og reiser ut på redningsoppdrag til alle døgnets tider. Det er for disse øyeblikkene.
– Det er en uvirkelig følelse. Når du forstår at det er liv, sier Eddy.

Nå kan du stemme frem Eddy og Ches til vinnere av #forandre-prisen. Send kodeord FRI2 til 2205.

Dere kan lese om kåringen og alle finalistene her 

Vinneren vil få 20.000 kroner fra Norsk Ukeblad som skal brukes til det frivillige arbeidet vedkommende er nominert for.

I tillegg vil vinneren også få en personlig premie, som er et hotellopphold for to med middag hos kjeden De Historiske. Hotellpremien er sponset.

Avstemningen avsluttes 6. august.