Møt en vaskekte redningshund!

Skrevet av: Aud Ingebjørg Barstad Publisert: 22.02.2022

/media/50510/img_4611.jpg
26. februar kan du møte redningshunder og hundeførere i NRH. Foto: Aud Ingebjørg Barstad
Ta selfie med en redningshund, hils på hundeførerne og se demo! 26. februar markerer Norske Redningshunder Frivillighetens år 2022 over hele landet.

Det blir lokale arrangementer og stands over hele landet denne lørdagen, så ta med familien og møt Norske Redningshunder! 26. februar er også NRHs "bursdag", så det er mye å feire! Her får du en foreløpig oversikt over hva som skjer denne lørdagen (listen blir oppdatert):

Røros:
Møt redningshunder og elev-hunder på Nilsenhjørnet på Røros. Slå av en prat med hundeførerne om livet i den frivillige redningstjenesten. Kl 11-12.

Numedal og midtre Hallingdal:
Lørdag 26.februar i forbindelse med frivillighetsdagen vil vi ha stand/ demoer her.
Kl.10.00-16.00 Nesbyen alpinsenter: Demo med lavinehund
Kl.11.00-14.00 Gol sentrum: Stand
Kl.11.00-14.00 Veggli, utenfor Coop Ekstra: Stand
Kl.11.00-14.00 Geilo, Vestlia: Demo av lavinehundelev
Her vil du få møte firbente elever og godkjente redningshunder.

Østfold/Follo:
Stand på Ski Storsenter (2.etg) og Vestby storsenter kl 11-15. Begge plassene kan en hilse på oss og våre hunder. Demo av redningshund og loddsalg (på Vestby). På Ski blir det demonstrasjon av innlæring av apport. Ta en selfie med en ekte redningshund!

Drammen:
Urbantrening i sentrum. Du vil se uniformerte ekvipasjer som trener søk i sentrumsgatene. Slå gjerne av en prat med oss! De hundene som er i søk bør helst ikke forstyrres, men spør oss dersom du vil hilse på en av hundene. Treningen foregår mellom 10-13.

Buskerud/Viken:
NRH Lier lag (Buskerud/Viken) skal ha stand tre steder i den store kommunen vår:
Ved Europris, Lierstranda
Ved Kiwi, Lierbyen
Ved Liertoppen kjøpesenter, Lierskogen
Vi er minimum to per stand og står fra 10.00 til 15.00. Velkommen!

Romerike:
Lillestrøm Torv, 1. etg i bygg B fra 10-14. Lørdag 26 februar trekker vi oss ut av skogen og inn på Lillestrøm Torv for å markere Frivillighetens år og NRH sin 66 årsdag. Det blir mulig å hilse på hunder og snakke med hundeførere om livet i den frivillige redningstjenesten. Kom innom for en hyggelig prat!

Hønefoss:
Ringerike og Modum lag har stand på Kuben kjøpesenter i Hønefoss kl 10-14. Her vil du møte hunder og førere. Stikk gjerne innom for en prat!

Rogaland:
Skal ha stand med informasjon om NRH, salg av kosehunder og urbansøk mellom kl 10-15 på følgende steder: 
Stavanger sentrum
Kjøpesenteret Kvadrat, parkeringen
Kjøpesenteret Jærhagen, parkeringen
Torget på Jørpeland

Hordaland:
"Åpen dag" i Hordnesskogen, Skeievegen 100, Rådal, fra kl 12. Det blir mulig for publikum og hilse på redningshundene våre, samt lære mer om hvordan vi jobber. Vi vil kjøre demoer hvor vi viser hvordan hundene søker og melder ved funn av personer. Her vil vi bruke publikum som figuranter, sammen med hundeførerne. Det vil også bli delt ut kaffe, kakao, kake og vafler. Alt er gratis, men vi har banner med vårt vippsnummer, og informasjonsbrosjyrer slik at de som ønsker å støtte oss får mulighet til det. Vi har også fått tildelt litt luer, buffer og munnbind til barn med logo på, som vi kommer til å dele ut.

Sogndal:
Distrikt Sogn og Fjordane skal ha stand i Sogndal skisenter Hodlekve under Fjellsportfestivalen ca 11-14. Kom en tur og hils på oss og hundene, og få vite mer om Norske Redningshunder.

Molde:
Møt redningshundene på rådhusplassen i Molde fra kl 10. Her har vi stand, det blir demonstrasjon av redningshundene og du kan få møte hunder og hundeførere. Vi kjører noen demo-søk gjennom Storgata fra kl 10.

Ørsta:
NRH Ørsta og omegn lag vil ha ei markering ved Alti kjøpesenter i Ørsta på laurdag 26. Vi vil vere til stades med folk og hunder. Stand og muligens demo.

Lofoten lag:
Lofoten lag skal ha stand på to kjøpesentere fra kl 11-14. Du treffer oss på Lofotsenteret på Vestvågøy og Alti i Svolvær. Velkommen!

Mo i Rana:
Rana lag har stand i gågata lørdag 26, mellom 10:00-14:00 med loddsalg, bålkaffe og informasjon om NRH. 

Harstad:
Arrangement på torget i Harstad. Vi tar med scooter, lager sitteplasser med reinskinn og serverer kaffe og kake rundt bålpanna. Det blir demo med redningshund, og gode muligheter for å slå av en prat med hundeførerne. Fra kl 11.

Midt Troms lag:
Midt Troms lag markerer dagen med infodag/foredrag og demonstrasjon på Retro Kafe, Finnsnes, i samarbeid med Senja Frivillighetssentral. Kl 12-14.

Vesterålen lag:
Vesterålen lokallag skal førstkommende lørdag kl 11 ha stand på torget på Sortland. Der fyrer vi i bålpanna, serverer litt varmt i koppen, og går alt etter planen finner vi ordføreren som er savnet i snødungene kommunen har ordnet til oss.

Tromsø:
Bli kjent med NRH Troms på Amfi Pyramiden i Tromsdalen kl.1100-1400.
Du møter oss på stand inne på senteret, der vi forteller litt om våre aktiviteter og viser filmklipp.
Møt redningshundene i Tromsø Alpinpark, Kroken. kl. 1100 - 1400.
Vi gir informasjon om NRH og viser filmklipp.
K.1100: Demonstrasjon av Redningshund Lavine
Kl.1230: Demonstrasjon av Redningshund Ettersøkning
Se "Spiff" fra "Redningshundene"(NRK) m.fl. i aksjon!

Arrangementet er i samarbeid med Norsk Folkehjelp og Røde Kors, Tromsø.

Tana:
Møt redningshundene i Tana kl 11-14. Denne dagen vil du kunne møte oss fra Norske Redninghunder i Tanabru sentrum. Fra klokken 11 vil du kunne få bålkaffe og kake samt en hyggelig prat med oss hundeførerne om livet i den frivillige redningstjenesten. Det vil bli demo om det er ønskelig. Og du kan få kjøpe din egen lille kose-redningshund! Velkommen!

Kirkenes:
Øst-Finnmark Lag markerer Vår Dag på torget i Kirkenes 26.02. Dette skjer under Barents Spektakel, kom innom og hils på både godkjente ekvipasjer og rekrutter, få informasjon om vårt arbeid og forhåpentligvis en demonstrasjon av hund i arbeid.