Nordens tøffeste brukshundprøve er snart i gang!

Skrevet av: Michael Avila Publisert: 26.08.2015

/media/48527/foto_ronny-lauten1.jpg
Om få dager braker "The Challenge" løs, og Norske Redningshunder har hele 17 ekvipasjer som skal være med og kjempe om de gjeve titlene.

The Challenge - Foto Ronny Lauten

Fra torsdag 27. -29. august samles hunder og førere fra organisasjoner land og strand rundt for å måle krefter under prestisjefulle ”The Challange”.  Konkurransen arrangeres for sjette året på Sølen i Engerdal, og er en av de mest spennende og utfordrende brukshundprøvene man kan delta i. Stevnet er åpent for alle, og både ekvipasjer fra sivile bruksprøveprogram (blant annet Norske Redningshunder og Norsk Brukshundsports Forbund), Forsvaret, Heimevernet og politiet får en sjanse til å virkelig vise hva de kan. Det konkurreres i lydighet, felt, rundering og spor, og oppgavene er langt mer utfordrende enn til vanlig. Kort sagt får både førere og hunder testet seg til ytterpunktene, og her kåres de beste av de beste!

De 17 NRH-ekvipasjene vil delta og konkurrere individuelt, og vil i tillegg stille med fire lag til lagkonkurransen. Dette er ekvipasjer fra det sentrale østland, Møre og Romsdal, og Nord-Norge.

”The Challenge” arrangeres årlig av Norsk Brukshundsports Forbund (NBF) og Østlies Hundesenter.

Nysgjerrig? Les mer på www.the-challenge.no og følg med på Facebook-siden deres!

Vi ønsker alle deltakerne lykke til!