NRH får 3,9 millioner kroner

Skrevet av: Aud Ingebjørg Barstad Publisert: 06.04.2022

/media/50525/dscf0976.jpeg
Frode Åbø Wiersen (t.v), Jan Terje Olsen i Sparebankstiftelsen, Marte Lifjeld, Jim Olav Hansen (daglig leder i NRH) og Helle Kasin. Foto: Ole Jan Kristiansen
Norske Redningshunder er tildelt 3,9 millioner fra fire lokale SpareBank 1-stiftelser i Norge. Pengene skal gå til kurs, opplæring og rekruttering, og kommer hunder og hundeførere i hele landet til gode.

Daglig leder Jim Olav Hansen i Norske Redningshunder forteller at han ble rørt da han fikk beskjed om den store tildelingen.

- Det er helt fantastisk, sier Hansen.

- Nå kan vi sikre kurs, opplæring av nye instruktører, operative ledere, implementering av nytt godkjenningsprogram og mye annet, sier han. Hundeførere i Norske Redningshunder har store utgifter når de utdanner redningshunder. Flere hundretusen kroner går av egen konto for å bidra i den frivillige redningstjenesten. I tillegg stiller instruktører opp gratis, og bruker utallige fri- og feriedager på Norske Redningshunder.

- Det å kunne utdanne flere instruktører, i tillegg til å sikre at vi får gjennomført hovedkursene, er svært viktig for oss, sier Jim Olav Hansen.

Det er SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus, SpareBankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal, SpareBank 1 Stiftelsen BV og SpareBankstiftelsen Telemark-Grenland som har gitt midlene til Norske Redningshunder.

- Norske Redningshunder er en svært viktig virksomhet for beredskap, sikkerhet og redning i hele landet, og medlemmene bidrar med fantastisk innsats i form av veldig mange frivillige timer hvert år, sier Just Erik Næss, daglig leder i SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus. Pengene blir utbetalt over tre år, og er øremerket kompetanseheving og rekruttering.

- 2022 er «Frivillighetens år», og Norske Redningshunder er en svært verdig representant for frivilligheten i Norge.  Det er en stor glede å kunne bidra med midler i samarbeid med de andre lokale SpareBank 1-stiftelsene, sier Næss.

Stiftelsene gir en samlet gave på kr. 3.900.000, hvorav kr. 3.600.000 til kompetansehevingstiltak og kr. 300.000 til rekruttering av nye medlemmer.  Stiftelsene fordeler gavebeløpet som følger:

  • SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus: kr 1.200.000,-
  • SpareBankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal: kr 750.000,-
  • SpareBank 1 Stiftelsen BV: kr 975.000,-
  • SpareBankstiftelsen Telemark-Grenland: kr 975.000,-