Ønsker du å bli en del av instruktørkorpset i NRH?

Neste instruktørkurs er planlagt i 2026 med søknadsfrist høsten 2025

Neste instruktørkurs er planlagt i 2026 med søknadsfrist høsten 2025

Opptakskravene finner du i læreplanen for instruktørutdanningen. Den er tilgjengelig på Gnist 

Som det framgår av denne, må søkere ha vært aktive i NRH i 6 av de siste 8 årene, og de bør ha godkjent minst to hunder.  

Det kreves 12 dagers praksis sammen med en NRH-instruktør før søknad sendes. Om du tenker å søke på instruktørutdanningen, kan det derfor være lurt å begynne å samle praksisdager allerede nå.   

Praksisdagene kan gjennomføres på lokale og sentrale kurs eller organiserte treninger. Kandidaten skal lede treningen og fungere som instruktørkandidat under veiledning av NRH-instruktøren.  

For de som planlegger å ta instruktørutdanning i flere disipliner, skal 8 av de 12 praksisdagene være i ettersøkning. De resterende dagene skal fordeles på lavine og evt. USAR. 

Praksisdagene skal gjennomføres med to forskjellige NRH-instruktører. Det kan gis dispensasjon etter søknad i de tilfeller der dette er vanskelig å få til. To av dagene skal gjennomføres med distriktsinstruktøren (DI) i eget distrikt i aktuell disiplin. 

Instruktørene skal skrive en kort rapport til DI i ditt eget distrikt. DI skal senere lage en samlet rapport med innstilling og prioritering av kandidater fra eget distrikt. 

Det er stort behov for lavineinstruktører, så lavinegodkjente som tilfredsstiller kravene for opptak til instruktørutdanningen, oppfordres spesielt til å søke.  

Ved eventuelle spørsmål, ta kontakt med FTU på ftu@nrh.no.   

Søknadsfristen er 15. oktober 2025. 

Søknad 

  • Søkere som tilfredsstiller kravene, søker selv FTU om opptak. Søknad som skal inneholde personalia, hunde- og redningsfaglig erfaring, samt personlige grunner for å søke utdanningen, sendes med ett eksemplar via søkers distrikt til FTU, og ett eksemplar direkte til FTU. 
  • Distriktet sender inn sitt forslag til rangering av kandidater i distriktet.
  • Distriktsinstruktør(er) (DI) i kandidatens distrikt avgir en uttalelse om kandidatens egnethet. DI(ene) skal også sende inn sitt forslag til rangering av kandidater i distriktet. 
  • Beredskapsansvarlig (BA) i kandidatens distrikt avgir en uttalelse om kandidatens aktivitet på aksjoner og øvelser.   
  • FTU vurderer på bakgrunn av søknaden rapportene fra praksisdagene, DI(ene)s uttalelse og rangering, distriktets forslag til rangering og egen kjennskap til søkeren, hvorvidt vedkommende er skikket for opptak eller ikke. FTU kan om nødvendig forsøke å innhente tilleggsinformasjon om søkeren. 
  • FTU vil, basert på innhentet informasjon om kandidatens egnethet, organisasjonens instruktørbehov og geografisk dekning, behandle søknadene om opptak. Opptakslisten vil fremlegges for hovedstyret til uttalelse.  
  • Avslag på søknad om opptak til instruktørutdanning skal begrunnes.   
  • FTUs uttak er endelig og kan ikke påklages. 

 

Scroll to top