Sludd, regn og kongelig besøk

Skrevet av: Michael Avila Publisert: 13.01.2017

/media/48495/kongelig-besk-92-of-1344.jpg
60 års jubileet til NRH ble behørig markert i 2016. Og avslutning ble helt kongelig!

Onsdag 11. januar ble en flott dag for Norske Redningshunder. Selv værgudene stilte opp med et realistisk leteaksjonsvær, som om ikke annet ga Kronprinsparet godt innblikk i forholdene vi ofte er ute i.

Kronprinsen og Kronprinsessen tok både været og halsende hunder meget sporty, og ble med rundt på postene vi hadde laget. NRH ville vise frem hvordan vi trener opp hundene våre, med lydighet, apport, melding og rundering.

Gjestelisten bestod av flere celebre gjester, og Fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland, Ordfører i Ås Ola Nordal og Politimester i Øst PD, Jon Steven Hasseldal fikk også se våre redningshunder i arbeid.

– Jeg er veldig imponert over var den enorme frivillige innsatsen som legges ned for at vi andre kan ferdes trygt.
Kronprinsesse Mette-Marit

På forhånd hadde gjestene fått en gjennomgang av Norske Redningshunders historie og arbeid sammen med Knut Skår og Jim Olav Hansen. Og på kontoret fikk de hilse på NRHs ansatte og de ble servert en egenkomponert redningshundkake.

Kronprinsparet fulgte nøye med på det som ble sagt. Dette ble helt tydelig for Toril Vik og Sjur Haugen, som hadde gleden av å følge gjestene rundt i skogen. Kronprinsparet var veldig interesserte og fulgt opp med flere spørsmål knyttet til det de hadde fått lære litt tidligere på dagen.

De var begge mektig imponert over det NRH får utrettet med begrensende resurser, og Kronprinsessen uttalte til pressen at hun mest av alt var imponert over var den enorme frivillige innsatsen som legges ned for at vi andre kan ferdes trygt.

En stor takk til alle våre som bidro på denne dagen!

Nyt bildene!

(Alle foto: Kurt Jarnes/Norske Redningshunder)