- Takk for innsatsen

Skrevet av: Mette Kiær Sørensen Publisert: 22.07.2021

/media/50416/skjermbilde-2021-07-22-kl-104223.png
En takk til alle som stilte opp etter at terroren rammet Norge.

10 år – er det virkelig gått 10 år siden dagen da terroren rammet og berørte hele Norge.

Hvor er det blitt av alle dagene, de har jo gått så alt for fort, eller nei, hver time har jo vart en evighet, eller kanskje begge deler.

Hvordan markere denne dagen for 10 år siden, uten å gjøre vondt verre for alle de som så tragisk ble rammet, uten å gi mer oppmerksomhet til gjerningsmann og hans ideologi. For vi må minnes så vi ikke glemmer, men heller husker og lærer og vite at slikt jo og kan skje i vårt lille land. Det er så mange som sliter og som alltid vil slite med det som hendte, og kanskje ekstra i dag med alt fokuset som følger med en slik 10 års markering.

For de som var på Utøya og i Regjeringskvartalet og deres pårørende, alle hjelpemannskapene, de som var i nærheten og umiddelbart handlet uten tanke for egen sikkerhet og de mange både profesjonelle og frivillige som stilte opp, de opplevelsene de alle bærer med seg kan lett føles ekstra tunge i dag.

Så hva kan vi bidra med enn annet enn å være der, si takk til alle som hjalp til, bidro og sto i det, låne bort en skulder til de som trenger noe å lene seg til, være der for hverandre.

Til alle dere i NRH som stilte opp, som søkte, som ledet KO, som i etterkant ringte rundt og fulgte opp.

Takk for innsatsen.

Mette,
Leder hovedstyret