Besøk av Venstre

Skrevet av: Magnus Hundvin Publisert: 31.01.2024

/media/50704/jim-olav-og-ingvild.png
Foto: Magnus Hundvin
Onsdag 31. januar 2024 fikk Norske Redningshunder besøk av Ingvild Wetrhus Thorsvik fra Venstres stortingsgruppe. Hun er medlem av justiskomiteen på Stortinget.

 

Daglig leder, Jim Olav Hansen, presenterer organisasjonskartet til Norske Redningshunder.

Besøket startet med hilserunde med de ansatte og en omvisning av NRH sine nye lokaler i Anolitveien 7, Ski. Deretter fortalte daglig leder, Jim Olav Hansen, om Norske Redningshunders historie og det viktige arbeidet som gjøres hver eneste dag.

Etter presentasjon og lunsj ble det en kort seanse hvor man gikk gjennom treningsrutiner og hvordan man kan samarbeide best mulig med hunden sin. Gjestene våre hadde med seg en liten valp, og ble glad for gode tips.

Besøket ble avsluttet med en øvelse hvor en av redningshundene våre skulle finne den forsvunne stortingsrepresentanten. Det klarte ekvipasjen med glans! Her fikk vi vist frem de forskjellige teknikkene vi bruker under søk.

- Norske redningshunder redder liv. De frivillige hundeførerne og hundene gjør en helt uvurderlig innsats for samfunnet og er en viktig beredkskapsaktør. Ikke minst kan de bety alt for den enkelte - både den som har kommet bort og dem som sitter og venter på dem. Jeg er svært takknemlig for den innsatsen Norske redningshunder gjør!

- I dag har jeg fått mer innsikt i hvor enormt mange timer, trening og arbeid som ligger bak hver enkelt redningsaksjon. Det står enormt stor respekt av den innsatsen de frivillige i Norske redningshunder legger ned. Det er også imponerende å se hvor høy kompetanse hund og hundefører-laget innehar.

- Det er viktig at vi som politikere legger til rette for den fantastiske innsatsen som gjøres av frivillige på beredskapsområdet. 
Stortingsrepresentant Ingvild Wetrhus Thorsvik 

 

Takk for besøket!