- De frivillige må få bedre kompensasjon

Skrevet av: Aud Ingebjørg Barstad Publisert: 06.05.2021

/media/50386/hagerup-og-jensen.jpg
Siv Jensen besøkte NRH onsdag, her med instruktør Monica Hagerup. Foto: Norske Redningshunder
- De frivillige i redningstjenesten må få bedre kompensasjon for innsatsen de legger ned, sier politiker Siv Jensen (FrP).

Jensen besøkte en trening i Norske Redningshunder denne uka. Med seg hadde hun valpen Karma, en finsk lapphund. De to fikk se litt av hvordan NRH jobber og trener, og Jensen er klar på at hun mener de frivillige bør kompenseres bedre for innsatsen de legger ned i redningstjenesten.

Mange frivillige timer
- Den frivillige redningstjenesten og Norske Redningshunder er en sentral og viktig del av norsk beredskap, sier Siv Jensen, som var imponert etter å ha sett noen av NRHs hunder i aksjon.
- Deres innsats er avgjørende i flere situasjoner. Mange legger ned utallige timer i opplæring og trening for å være beredt når alarmen går.

Stort behov
Jim Olav Hansen, daglig leder i NRH, er glad for at den frivillige redningstjenesten og behovene for styrket økonomi kommer på dagsorden.
- Det vi trenger er midler til å gjennomføre nødvendige kompetansetiltak, vi trenger midler til utstyr og modernisering i organisasjonen. I tillegg er det behov for styrket administrativ støtte. NRH har bare fire årsverk, resten gjøres på dugnad, sier Hansen.
- Det viktigste er at budsjettposten som vi får grunnstøtte fra, som ligger under justisdepartementet, økes. NRH har stadig økende oppdragsmengde, men bevilgningene fra staten har ikke økt i takt med dette.