Demo for Justisdepartementet

Skrevet av: Stig Mebust Publisert: 26.03.2018

/media/49840/paaske-2018-2.jpg
Fv.: Statssekretær Thor Kleppen Sættem og Pål Anders Hagen fra Justisdepartementet sammen med Knut Skår, styreleder i NRH og redningshunden Anakin. Foto: Vidar Grøndalen/Norske Redningshunder
I dag var Norske Redningshunder, politiet, Røde Kors, Norske alpine redningsgruppe og et Sea King-helikopter med på en demonstrasjon for Justisdepartementet.

Justisdepartementet ønsket å se hvilke utfordringer Redningstjenesten står overfor og de inviterte derfor en liten gruppe, for at de kunne danne seg et bilde situasjonen. Fra Justis stilte Statssekretær Thor Kleppen Sættem og Pål Anders Hagen, avdelingsdirektør i Justis og Beredskapsdepartementet

Med fokus på hurtiginnsats, kameratredning og alpin redning, fikk de se søk med hund, overflatesøk og bergning av skadede og uttransportering med helikopter.

Redningshunden Anakin gjorde jobben sin, og fant de savnede sammen med hundefører og styreleder i Norske Redningshunder, Knut Skår. Distriktsinstruktør for NRH Buskerud, Vidar Grøndalen, var også med under demonstrasjonen.