– Dere gjør en uvurderlig jobb!

Skrevet av: Stig Mebust Publisert: 31.01.2019

/media/50044/justis-dscf7374.jpg
Leder av Justiskomiteen Lene Vågslid og politisk rådgiver Jonas Løvdal følger konsentrert med når de blir forklart redningshundarbeid av Jim Olav Hansen Foto: Stig Mebust
Lene Vågslid og Jonas Løvdal fra Stortingets Justiskomité ble med ut i vinterkulda i dag og fikk se redningshunder i aksjon.

NRH fikk besøk fra Stortinget i dag av leder av Justiskomiteen Lene Vågslid og politisk rådgiver Jonas Løvdal, begge fra Arbeiderpartiet.

I tillegg til få lære mer om Norske Redningshunder ønsket de interesserte politikerne å se hunder i arbeid.

Hundeførerne Siri Bjørdal og Ole-Jan Kristiansen gjorde flott jobb med å vise frem henholdsvis en lavine- og en ettersøknings-hund før vi gikk inn for en lang og god prat om hva NRH gjør og våre utfordringer.

Voksesmertene til NRH begynner å bli store med kraftig økning i medlemsmassen, godkjente hunder og ikke minst leteaksjoner. Med relativt lite ressurser greier NRH likevel å levere en døgnkontinuerlig tjeneste. Men dette koster.

Dette budskapet ble tydelig presentert fra NRHs side, og vi opplevde i møtet med å bli møtt med en stor forståelse.

– Dere gjør en uvurderlig jobb, og vi politikere må huske på den frivillige beredskapen når vi diskuterer budsjettet, sa Lene Vågslid.

– Vi må se på tilskuddene og utgiftene slik at vi gjøre det vi kan for å styrke den frivillige redningstjenesten, fortsatte hun.

NRH løftet også opp problemene rundt Nødnett-terminaler. Nødnett er et veldig viktig verktøy for oss, men vi har ikke nok terminaler å gi ut til den stadig voksende antall hundeførere.

 – Vi skal alltid være frivillige og vi har ikke noe ønske om å bli "rike" Men vi trenger økte faste tilskudd slik at vi kan drive organisasjonen forutsigbart i fremtiden, sier daglig leder Jim Olav Hansen.

 – Vi er veldig glade for at vi fikk komme og vi skal gjøre det vi kan med utfordringene dere har kommet med i dag, sa Lene Vågslid før de dro tilbake til tigerstaden.

Og helt slutt;

En stor takk til Siri Bjørdal med Dino, Ole-Jan Kristiansen med Ilo, Jan Berg og Charles Johnsen som figuranter.

Ole-Jan Kristiansen og Ilo

Ole-Jan Kristiansen og Ilo

 

Lavinehunden Dino i søk

Lavine-, ettersøk- og katastrofe-hunden Dino i søk

 

Siri Bjørdal forklarer om uttak av pasient

 

Lene Vågslid og Jonas Løvdal sammen med (fv.) Jim Olav Hansen, Hege Iversen, Jorunn Anita Svensen, Stig Mebust (og Ludde) Foto: Ann Kristin Aarberg

Lene Vågslid og Jonas Løvdal sammen med (fv.) Jim Olav Hansen, Hege Iversen, Jorunn Anita Svensen, Stig Mebust og Ludde. (Foto: Ann Kristin Aarberg)