Disp for førstehjelp ut året

Skrevet av: Aud Ingebjørg Barstad Publisert: 01.06.2021

/media/50400/img_4686.jpg
Foto: Aud Ingebjørg Barstad
FTU gir dispensasjon for gjennomføring av 24 timers førstehjelpskurs til 31.12.2021.

Egentlig er reglene slik at man må ha gjennomført og bestått grunnkurset med førstehjelp før man møter til godkjenning i klasse B. Det betyr at du må ha godkjent førstehjelp for å kunne dra på hovedkurs i godkjenningsklasse. På grunn av Covid-19 har det vært vanskelig å få gjennomført kursene i mange områder i landet, derfor gir nå FTU disp ut året.

For de som mangler førstehjelp og skal ta B-ettersøkning i 2021, vil ikke klasse B være bestått før 24 timers førstehjelpskurset er gjennomført.

For de som mangler førstehjelpskurset og skal opp til ukas arbeid klasse A, vil de ikke komme på tjenestelista før førstehjelpskurset er gjennomført.

Dispensasjonen for gjennomføring av repetisjon førstehjelp går ut 01.07.2021. Det er fordi denne repetisjonen er mindre omfattende (3 timer) og derfor bør la seg gjennomføre.

FTU vi oppfordre alle medlemmer som mangler førstehjelpskurset å få dette gjennomført så tidlig som mulig i sin utdanning. Det arrangeres førstehjelpskurs både av Røde Kors og Norsk Folkehjelp, dette kan hvert medlem ta initiativ til selv.