- Følg med på stengte veier

Skrevet av: Aud Ingebjørg Barstad Publisert: 13.01.2022

/media/50490/jorg-joergensen-er-ny-ba-i-troendelag-foto-nina-grennes.jpeg
Jorg Jørgensen ber hundeførere følge med på vegmeldinger. Foto: Nina Grennes
Ekstremværet "Gyda" kan skape problemer for hundeførere som skal på aksjon.

- Følg med og oppdater deg på stengte veger og muligheter for omkjøringer, sier Jorg Jørgensen som er BA i Trøndelag. Foreløpig er det Møre og Romsdal som har fått kjent mest på uværet, men Trøndelag har også dårlige nyheter i værkartet.

Mobilnettet er det mest sårbare som kan ramle ut sammen med strømnettet. Nødnettet har noe mer kapasitet, da disse er utstyrt med nødbatterier, sier Jorg Jørgensen.

Som et grep sendte BA-teamet ut en felles informasjonsmelding til alle hundeførere om å slå på nødnettet på 09-NRH-1 om man opplever at telefondekningen bortfaller. 

Oppdateringen i dag går på fortsatt ha strøm på nødnettet og ta kontakt der om man mister telefonforbindelse. I tillegg har NRH sammen med de andre frivillige redningsorganisasjonene også gjort tiltak ved å ha felles talegruppe i nødnett, Frivillig 01. 

- Det er også meldt økning i vind og nedbør i Trøndelag det neste døgnet. Sammen med denne infoen vil jeg oppfordre alle HF-er om å oppdatere seg på stengte veger, for de begynner det å bli en del av nå, grunnet flom og jordskred, sier Jorg Jørgensen.

BA- ene i de berørte områdene i Norge følger nøye med på situasjonen og hvordan ekstremværet utvikler seg.