Har du søkt plass på hovedkurs?

Skrevet av: Aud Ingebjørg Barstad Publisert: 20.05.2021

/media/50390/bringkobbel.jpg
Mange vil på hovedkurs i sommer, og kabalen legges nå. Foto: Aud Ingebjørg Barstad
387 medlemmer har søkt om plass på årets hovedkurs ettersøkning. Ca 220 får plass, og kabalen legges i disse dager.

Tor Monsen i FTU sier at de satser på å gi tilbakemelding til alle påmeldte innen 31.mai. Søknadsfristen gikk ut 15.mai, og da startet også arbeidet med lagssammensettingen for årets kurs, som foregår i på Helligskogen i Nord-Norge, Voss i Vest-Norge og Røros som kurssted både for Sør-Norge og Midt-Norge.

- Det er veldig synd at så mange som vil på kurs ikke får plass, men nå vet vi av erfaring at en del av de som søker seg på A melder seg av før kurset. Det lager jo en utfordring for planleggingen, sier Tor Monsen. Det er FTU og kursledelsene som setter opp lagene. Deltagere på første regodkjenning, A-godkjenningslag, B-godkjenningslag og fordypnings treningslag prioriteres.

- Det er mange på treningslag som for øyeblikket ikke kommer med på kurs, men dette kan forandre seg når vi nærmer oss, sier Monsen.

Det er koronarestriksjoner som fører til at kursene blir reduserte i antall deltagere. I tillegg må alle kurs ha nok instruktører, noe som også kan by på utfordringer. Noen instruktører stiller opp på flere hovedkurs i sommer for å hjelpe til med å få kabalen til å gå opp.