HKESN flyttes til Røros i uke 30

Skrevet av: Aud Ingebjørg Barstad Publisert: 01.03.2021

/media/50370/marco-pa-hkesn.jpg
HKESN blir flyttet til Røros i år. Foto: Nina Leiros
Hovedkurs ettersøkning Sør-Norge blir flyttet. Kurset blir i uke 30 på Røros.

- HKESN pleier å være på Kongsvinger i uke 31, men slik blir det ikke i år, sier kursleder Nina Leiros. Kurset må flyttes fordi Politihøgskolen, som eier og drifter Sæter Gård der kurset vanligvis avholdes, ikke lenger tillater at eksterne leier Sæter.

- Det er synd for oss i NRH, men vi er glade for at vi blir tatt i mot på Røros, sier Nina Leiros. Hovedkurs ettersøkning Midt-Norge foregår også på Røros, i uke 28. Dermed blir to av sommerens fire hovedkurs i NRH på Røros i år.

Kursledelsen for HKESN måtte lete etter nytt sted å avholde hovedkurs da beskjeden fra Sæter Gård kom i januar. Det er mye som skal klaffe for å få avviklet et så stort kurs. Både overnattingsmuligheter, møtelokaler og ikke minst terreng er viktige faktorer.

- Det ble Røros fordi vi har terreng avklart og tilgjengelig, og hotellet kjenner oss. På Røros har vi et utprøvd opplegg som vi vet fungerer. Nå jobber vi allerede med å finne et alternativ til neste sommers hovedkurs, sier Nina.

Det vil komme mer informasjon om HKESN når påmelding og priser er klart. Kursannonsen vil bli lagt ut i terminlista, og kommer i løpet av mars.

Har du spørsmål kan du sende en henvendelse til nina.leiros@nrh.no