– Norge trenger dere i Norske Redningshunder

Skrevet av: Michael Avila Publisert: 07.04.2017

/media/48491/img_11684.jpg
Norske Redningshunder ble invitert til Røde Kors sin oppstart av påsken 2017.

Justis og beredskapsminister Per-Willy Amundsen var på plass sammen med generalsekretær i Røde Kors, Bernt Apeland når påsken 2017 ble "åpnet" på Golsfjellet på fredag.
Norske Redningshunder var også invitert til og fikk anledning til både å vise frem en lavinehund og få møte Justisministeren.
De fikk se en samvirkeøvelse i et skred hvor mannskap fra Røde Kors, lavinehund fra NRH, politet og Sea King-helikopter var i aksjon.

Super-Tedd
Lavinehunden Tedd og hundefører Pål Bakken viste frem hvordan en hund jobber i et snøskred. Det var denne ekvipasjen som fant og reddet et liv i skredet på Haugastøl i mars.
Daglig leder Jim Olav Hansen stod sammen med og forklarte en meget interessert justisminister hvordan NRH både jobber og trener for å løse oppgavene sine i et skred.
Etter at figuranten som var nedgravd ble funnet og reddet ut av et Sea King- helikopter, gikk turen til Røde Kors sin kommunikasjonssentral på Golsfjellet.

Samvirke
Etter en hyggelig lunsj med gode samtaler samlet hele følget seg inne i operasjonssentralen. Ole Gladsø, landsrådsleder for Røde Kors hjelpekorps gikk igjennom den frivillige redningstjenestens historie.
Justisministeren lyttet til Ole Gladsø fra Røde Kors og Jim Olav Hansen fra NRH som begge var opptatt av hvor viktig et velfungerende samvirke er. Og justisministeren var på sin side tydelig på hvor avhengig Norge er av den frivillige innsatsen som legges ned av de forskjellige aktørene.
– Norge trenger det dere i Norske Redningshunder gjør og jeg setter stor pris på den innsatsen som dere legger ned, sa justis og beredskapsminister Per-Willy Amundsen.

Følg med på værvarselet
Faren for snøskred er "betydelig" flere steder i landet, særlig i nord. Ellers melder varsom.no om "moderat" sjans for skred i store deler av landet.
Norske Redningshunder ber folk om å vise hensyn til vær- og føre-forhold, og sjekk både yr.no og varsom.no før du legger ut på tur.
Alle er ikke på fjellet i påsken, og Norske Redningshunder har også høy beredskap i lavlandet igjennom hele påsken.