Norske Redningshunder er bekymret over alle snøskredene så langt i år

Skrevet av: Michael Avila Publisert: 07.03.2011

/media/48579/100media_imag0556.jpg
<p>Pressemelding fra Nasjonal beredskapsleder 05

Pressemelding fra Nasjonal beredskapsleder 05.03.2011

På grunn av til dels store snømengder, stedvise økte temperaturer og sterk i vind er det stor skredfare flere steder i landet.

 

- Bare i dag har det vært to snøskred i Telemark, et i Grong og et skred i Finmark hvor dessverre en person omkom. Det er grunn til å være årvåkne når man nå ferdes ute i fjellet nå, forteller nasjonal beredskapsleder Anders Sten Nessem.

 

-  Vinterferie flere steder i landet gjør at det er mange som ferdes i fjellet noe som gjør at vi følger ekstra godt med. Vi er bekymret over at det allerede er syv personer som er omkommet i skred så langt denne vinteren, forteller Nessem. Det viktig at man respekterer fjellets naturkrefter og at man kontakter lokalkjente før man skal ut og ferdes i fjellet. Lokalkjente følger gjerne med på været og kan komme med verdifull informasjon om forholdene.

 

- Nå håper vi at vinterens mange skred og tragiske utfall gjør at alle som ønsker og ferdes i fjellet gjør en ekstra sikkerhetsvurdering før man legger ut på tur.

 

- Våre redningshundekvipasjer er godt trent og forberedt på hva som eventuelt måtte vente dem i fjellet, forteller Nessem. Norske Redningshunder og Norsk Luftambulanse har et tett samarbeid over store deler av landet hvor redningshunder blir fløyet raskt ut dersom det skulle det skulle gå et snøskred, avslutter Anders Sten Nessem

 

Norske Redningshunder er en landsomfattende, frivillig, humanitær redningsorganisasjon som utdanner hunder og hundeførere til bruk i redningstjenesten, holder aktuelle myndigheter oppdatert om organisasjonens beredskapsplaner og sprer opplysning om hundens mulighet til å finne mennesker som er savnet.

 

 

For mer informasjon kontakt:

Anders Sten Nessem

Nasjonal beredskapsleder 

Tel: +47 9097 6797

E-post: beredskapsleder@norske-redningshunder.no

Web: www.norske-redningshunder.no