NRH krever full momskompenasasjon!

Skrevet av: Michael Avila Publisert: 28.09.2017

/media/48476/forside-084.jpg
I dag, torsdag 28. september, blir det en massemønstring for full momskompensasjon for frivilligheten i Norge utenfor Stortinget.

Frivillighet Norge, som er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge, står bak massemønstringen foran Stortinget. Målet er å vise politikerene at frivilligheten i Norge står sterkt og samlet bak kravet om full momskompensasjon.

Norske Redningshunder står i beredskap 365 dager i året, 24 timer i døgnet. Vi stiller opp gratis for samfunnet, men vi må allikevel betale Staten for utstyr vi kjøper inn for å gjøre vårt redningsarbeid.

Norske Redningshunder ønsker ikke lønn for jobben vi gjør, men et momsfritak for utstyret som kjøpes.

I fjor fikk 23.000 frivillige lag og organisasjoner i Norge ubetalt tilsammen 1,29 milliarder i momsfritak. Men de frivillige organisasjonene får ikke igjen på langt nær alt.

For NRHs del fikk sist en avkortning på 23,7% av omsøkt momskompensasjon.

– For oss betyr det «et tap»på flere hundre tusen kroner, som vi sårt behøver. Det er kostbart å være en frivillige organisasjon, sier daglig leder i Norske Redningshunder, Jim Olav Hansen.

Norske Redningshunder krever at politikerene innfører full momsfritak for frivillige organisasjoner.

NRH oppfordrer sine medlemmer å stille opp utenfor Stortinget i dag for å markere vårt syn ovenfor politikerene. Ta på deg med vest og ta gjerne med hunden din, som er merket.

Markering finner sted i dag, 28. september, kl 15.00. -15.30 utenfor Stortinget

 

Les mer her