NRH styrker lavineberedskapen i påska

Skrevet av: Michael Avila Publisert: 03.04.2017

/media/48492/ludde_est_3686.jpg
<p><strong>Norske Redningshunder</strong> skjerper sin beredskap i forbindelse med påsken, og vi står i 24 timers beredskap og er klar for å rykke ut for å bistå på kort varsel

Norske Redningshunder skjerper sin beredskap i forbindelse med påsken, og vi står i 24 timers beredskap og er klar for å rykke ut for å bistå på kort varsel.

 Det er stedvis store mengder snø og lokalt stor skredfare og det gjør at alle som ferdes i fjellet bør være oppmerksomme.?

Norske Redningshunder ber folk være varsomme i bratte hellinger, der det er store skavler og når det er økte temperatursvingninger med mye snø og vind som kommer på kort tid.

Se oppdatert snøskredvarsel på varsom.no

 

Norske Redningshunder er klare for innsats over hele landet og har stasjonert ut

redningshund-ekvipasjer flere steder i påsken:

 

Agder: Hovden og Valle

Buskerud: Døgnvakt med Luftambulansen på Ål

Finnmark: Vadsø, Tana, Kirkenes, Lakselv og Alta

Hordaland: Voss og Kvam

Nordland: Narvik, Solvær, Leknes, Bodø

Oppland: Fjellredningsstasjonen i Lom

Rogaland: Sirdal

Sogn og Fjordane: Førde og Årdal

Telemark: Vrådal og Haukeli.

Troms: Tromsø, Midt-Troms og Harstad

Østfold: Vakt for utrykning med Seaking på Rygge

 

Norske Redningshunder har et tett samarbeid med luftambulansen og 330-skvadronen (SeaKing) store deler av landet, som gjør at dersom det går et skred vil Norske Redningshunder bli flydd ut til skredområdet med helikopter.

 

Mange tilbringer påsken hjemme og Norske Redningshunder har som vanlig også stor tilstedeværelse i lavlandet om det skulle være behov for vår assistanse.

 Norske Redningshunder er en landsomfattende, frivillig, humanitær redningsorganisasjon som utdanner hunder og hundeførere til bruk i redningstjenesten. Det er politi eller hovedredningssentralene som utkaller hundeekvipasjene på oppdrag. Norske Redningshunder har i dag 236 ettersøkningsekvipasjer, 116 lavineekvipasjer og 29 ruin/katastrofe-ekvipasjer, fordelt over hele landet. Norske Redningshunder blir kalt ut på rundt 500 leteaksjoner i året.

 

Oppdatert informasjon rundt våre aksjoner finner du her

 

For mer informasjon kontakt:

Stig Mebust, beredskapsleder 

Tel: +47 90914838 E-post: stig.mebust@nrh.no