Oppdaterte overgangsordninger fra FTU

Skrevet av: Tor Monsen Publisert: 22.12.2021

/media/48607/forside-08.jpg
Nytt godkjenningsprogram krever overgangsordninger. Og nå har FTU oppdaterte diss i tillegg til mindre justeringer i selve godkjenningsprogrammet.

Overgangsordningene mellom nytt og gammelt godkjenningsprogram i hovedsak er det korrigert for senior hundefører med ny hund og B-godkjente.

Runderingen, på 600 meter, må gjennomføres før eksamensoppgaven for senior hundefører med ny hund.

For de som har B-godkjenning og skal opp til eksamen i 2022 må de også nå gjennomføre en 600 meters rundering.

Dette er gjort etter tilbakemelding fra ett flertall av instruktørkorpset, som er bekymret for at B-runderingen ikke ga ett godt nok bilde av ekvipasjens nivå når det gjaldt denne øvelsen.

For senior hundefører med ny hund var det stort sett de samme tilbakemeldingen vi har fått inn, så må runderingen attesteres for, før senior hundefører med ny hund kan gå opp til eksamen. Dette er også korrigert i godkjenningsprogrammet. Ved å gjøre dette mener vi at NRH vil sikre at alle som skal opp til godkjenning har gjennomført etter noenlunde samme krav.

I lavine-programmet er det kommet inn en endring på tentamen for B-godkjente. «Søk i vinterfjellet« har nå blitt en del av oppgaven.

Ellers håper vi at vi har klart å få med oss de fleste varianter, om det skulle være noe dere lurer på er det bare å ta kontakt, da gjerne til distriktsinstruktøren (DI) først. Om DI ikke kan svare dere vil de ta kontakt med oss i FTU.

Etter flere samlinger for instruktørene har det også kommet mindre endringer i selve godkjenningsprogrammet.

Alt sammen er publisert i Gnist.

Alle medlemmer har fått en invitasjon til Gnist, som er NRHs nye medlemsystem.

Hvis du har problemer med innloggingen ta kontakt med administrasjonen på e-post.