Overgangsordninger - viktig info!

Skrevet av: Aud Ingebjørg Barstad Publisert: 01.06.2021

/media/50401/foto-marthe-kryvi.jpg
Foto: Marthe Kryvi
Det nye godkjenningsprogrammet gjør at det blir overgangsordninger. Les mer her.

Det jobbes med nytt godkjenningsprogram i Norske Redningshunder, som etter planen skal gjelde fra neste år. Dette betyr at det i tiden mellom eksisterende og nytt godkjenningsprogram vil være flere overgangsordninger.

Klasse B
Hvis du tar klasse B i år og skal opp til eksamen (det vi nå kaller klasse A) på nytt program i 2022 gjelder følgende:

FTU åpner opp for at de som har bestått klasse B i 2021 og ønsker å gå opp til mørkesøk og orientering etter gammelt program kan gjøre dette i 2021. Om ikke må
de i 2022 ta mørkesøket og orientering etter nytt program. For lavine må melding i modul 2 og orientering lavine tas.

Etter dette må de gå opp til tentamen som er en sammensatt eksamensoppgave og som bedømmes av en instruktør. Oppgaven må være bestått og må gjennomføres senest 2 uker før kursstart på modul 4 eksamen, som kan sammenlignes med ukas arbeid i dag. 

Tentamen tjener dermed to hensikter: En instruktør vil kvalitetssikre utdanningen som ekvipasjen har gjennomgått, og ekvipasjen får en lokal “prøvegodkjenning” før ekvipasjen møter på hovedkurs. Ekvipasjen har dermed en bedre forståelse for hvordan modul 4 - eksamen vil bli gjennomført.

Feltsøk og fysisk test
På grunn av innføring av ny database og at den er satt opp i henholdt til nytt program er det ikke mulig lenger å fa lagt inn feltsøk og fysisk test. FTU har derfor besluttet at fra og med 01 juni går disse øvelsene ut.