Påmelding til øvelse Barents Rescue 2019

Skrevet av: Stig Mebust Publisert: 15.05.2019

/media/50110/usar-anita-russland.jpg
Anita Løwehr og Frost fra Barents Rescue 2017 i Russland
Vi søker teamleder, leder hund og tre ekvipasjer til øvelse Barents Rescue 2019 i Kiruna.

Den 23.09 til 27.09 går øvelsen Barents Rescue 2019 (BR2019) i Kiruna i Sverige. Dette er en øvelse for Norge, Sverige, Finland og Russland.

NRH skal stille tre hundeekvipasjer, teamleder, liaison, og leder hund.

Det legges opp til en veldig bra øvelse, med mange gode øvingspunkter! Det blir både katastrofesøk og ettersøkning og det legges opp til svært realistiske funn. Dette ser vi for oss at blir en bra opplevelse!

Flyreise og opphold er dekket.

For å kunne være med som hundefører må du ha en ettersøknings- og katastrofe-godkjent hund.
Vi trenger også team ledere/leder hund med operativ leder-kompetanse. NRH sitt team skal jobbe i sammen med norsk politi, med politihunder og svenske politihunder. Det vil si at vi primært skal jobbe under organisering som vi ville gjort her hjemme i Norge.
I tillegg til dette vil der være helsepersonell og brannfolk fra alle landene.

Nødnett

Vi benytter Nødnett og BR2019 blir den første øvelsen i verden hvor tre land kobles sammen i Nødnett (Norge, Sverige og Finland). Dette krever at terminalene til de som skal være med må omprogrammeres. Dette må gjøres før sommerferien, og derfor må NRH ganske raskt avgjøre hvem som skal være med.

Reise

Utreise blir mandag morgen og hjemreise på fredag. Det blir både transport med fly fra Gardermoen til Arlanda. Derfra går det et chartret fly sammen med svensk politi til Kiruna.

Det er også plass til én ekvipasje med 330 (SeaKing) fra Bodø.

I Sverige vil NRH ha biler for transport av mennesker og hunder.

Innlosjering 

Grunnet svenske lover kan hunder ikke bo i bur i mer enn tre timer av gangen. Derfor skal vi bo på et leilighetshotell med egne rom. Hotellet ligger rett ved siden av basecamp. 

Påmeldingsfrist er 1. juni 2019.

Klikk her for påmelding (krever innlogging i O365)