Påskeberedskap 2013

Skrevet av: Michael Avila Publisert: 25.03.2013

/media/48549/norske-redningshunder1.gif
For mer informasjon kontakt: Anders Sten Nessem Nasjonal beredskapsleder Tel: +47 9097 6797 E-post: nbl@norske-redningshunder.no

Pressemelding

Norske Redningshunder skjerper sin beredskap i forbindelse med påsken.
Det er stedvis store mengder snø og stor skredfare og det gjør at alle som ferdes i fjellet bør være oppmerksomme.
Norske Redningshunder ber folk være varsomme i bratte hellinger, der det er store skavler og når det er økte temperatursvingninger med mye snø og vind som kommer på kort tid.


Norske Redningshunder har stasjonert ut redningshund ekvipasjer (hund og fører) flere steder i fjellet i påsken.
Norske Redningshunder har et tett samarbeid med Norsk Luftambulanse og 330 skvadronen (Sea king) over store deler av landet som gjør at dersom det går et skred vil Norske Redningshunder bli flydd ut til skredområdet med helikopter.
Mange tilbringer påsken hjemme. Norske Redningshunder har som vanlig også stor tilstedeværelse i lavlandet om det skulle være behov for vår assistanse.


Norske Redningshunder er en landsomfattende, frivillig, humanitær rednings-organisasjon som utdanner hunder og hundeførere til bruk i redningstjenesten. Det er politi eller hovedredningssentralene som utkaller hundeekvipasjene på oppdrag. Norske Redningshunder har i dag 198 ettersøkningsekvipasjer og 88 lavine ekvipasjer, fordelt over hele landet. I 2012 deltok de på 426 aksjoner.

For mer informasjon kontakt:
Anders Sten Nessem
Nasjonal beredskapsleder
Tel: +47 9097 6797
E-post: nbl@norske-redningshunder.no