PRESSEMELDING: Forsterket påskeberedskap

Skrevet av: Stig Mebust Publisert: 20.03.2018

/media/49816/lavinehund-foto-danil-roekke.jpg
Lavinehunden Echo er ekstra klar for oppdrag i påsken Foto: Dánil Røkke
Norske Redningshunder skjerper sin beredskap i forbindelse med påsken, og vi står i 24 timers beredskap og er klar for å rykke ut for å bistå på kort varsel.

Det er stedvis store mengder snø og lokalt stor skredfare og det gjør at alle som ferdes i fjellet bør være oppmerksomme.


Norske Redningshunder ber folk være varsomme i bratte hellinger, der det er store skavler og når det er økte temperatursvingninger med mye snø og vind som kommer på kort tid.

Se oppdatert snøskredvarsel på varsom.no

Norske Redningshunder er klare for innsats over hele landet og har stasjonert ut redningshund-ekvipasjer flere steder i påsken:

Agder: Setesdalen og Hovden
Buskerud: Beitostølen og Geilo
Finnmark: Vadsø/Vardø, Tana, Kirkenes, Lakselv og Alta
Hordaland: Voss, Bergen, Kvam
Nordland: Narvik, Solvær, Leknes, Bodø, Stokmarknes og Sortland
Oppland: Fjellredningsstasjonen i Lom
Rogaland: Vikeså og Stavanger (Sola)
Sogn og Fjordane: Sogndal, Førde og Årdal/Lærdal
Telemark: Tinn og Bø
Troms: Tromsø, Midt-Troms og Harstad
Østfold, Romerike, Oslo: Beredskap for transport med SeaKing/Luftambulanse 

Norske Redningshunder har et tett samarbeid med luftambulansen, 339-skvadronen (Bell) og 330-skvadronen (SeaKing) store deler av landet, som gjør at dersom det går et skred vil Norske Redningshunder bli flydd ut til skredområdet med helikopter.

Mange tilbringer påsken hjemme og Norske Redningshunder har som vanlig også stor tilstedeværelse i lavlandet om det skulle være behov for vår assistanse.

Undertegnede kan videreformidle telefonnummer til våre beredskapsansvarlige i distriktene.

Stig Mebust
Beredskapsleder
Norske Redningshunder
Mobil: 90 91 48 38
Epost: stig.mebust@nrh.no

 Last ned pressemeldingen her

Norske Redningshunder er en landsomfattende, frivillig, humanitær redningsorganisasjon som utdanner hunder og hundeførere til bruk i redningstjenesten. Det er politi eller hovedredningssentralene som utkaller hundeekvipasjene på oppdrag. Norske Redningshunder har i dag 241 ettersøkningsekvipasjer, 118 lavineekvipasjer og 26 ruin/katastrofe-ekvipasjer, fordelt over hele landet. Norske Redningshunder blir kalt ut på rundt 500 leteaksjoner i året.