Redningshunder blir tv-serie

Skrevet av: Aud Ingebjørg Barstad Publisert: 11.12.2021

/media/50475/skjermbilde-2021-12-11-kl-151838.png
Foto: ITV/NRK
6.januar går startskuddet for tv-serien Redningshundene på NRK. Serien følger NRH i åtte episoder.

Det er ITV Studios Norway som har produsert serien som gir seerne et unikt innblikk i den frivillige redningstjenesten. ITV Studios Norway er en del av det britiske multinasjonale produksjons- og distribusjonsselskapet ITV Studios. Selskapet er et av verdens største og ledende selskap innenfor produksjon av innhold i alle formater, til alle plattformer. Nå har den norske avdelingen fulgt Norske Redningshunder fra januar til november 2021.

Stort for NRH
- Dette er stort for Norske Redningshunder, sier daglig leder Jim Olav Hansen.
- Med denne serien vil folk få se hvilken stor innsats våre medlemmer legger ned daglig for å være en del av frivilligheten i Norge, og for potensielt å kunne redde liv. Vi har ikke fått vist fram NRH på denne måten tidligere, sier Hansen. Hundeførerne har ITV valgt ut etter å ha sett på en sammensetning av flere typer historier: Susanne Bengtsson i Tromsø, Tom Christian Haugland og Trine Norill Jonassen i Bergen, Audi Barstad i Elverum, Maria Sandberg og Jan Are Jacobsen i Tromsø, Merethe Hauge i Nittedal og Knut Skår i Øvre Årdal. I tillegg vises mange andre medlemmer og hundeførere i serien, samt familiemedlemmer.

Behov for flere
- Flere steder i landet har vi behov for flere redningshunder. Vi håper at denne serien kan bidra til rekruttering, sier Jim Olav Hansen. Samtidig finnes det områder, som for eksempel Oslo, som har ventelister for rekrutter.
- Kanskje får denne tv-serien frem et mer realistisk bilde av det å være hundefører og frivillig, slik at vi kan rekruttere folk som er motiverte for redningstjeneste, sier Jim Olav Hansen. Han håper og tror at serien vil vekke interesse hos publikum.
- Ja, det tror jeg absolutt. Dette er spennende, det er jo også noe av grunnen til at vi driver med det, sier han.