Rekordstor deltakelse på hovedkurs i katastrofesøk!

Skrevet av: Michael Avila Publisert: 07.10.2015

/media/48524/maja-bruu-tanum1.jpg
Aldri før har det vært så stor interesse for denne søksformen!

I steinrøysa

Foto: Maja Bruu Tanum

Katastofesøk har aldri vært mer populært!

Fra onsdag 30. september til søndag 4. oktober strømmet hele 60 deltakere og 13 instruktører til Romerike for å delta på årets hovedkurs i katastrofesøk. Hundeekvipasjer kom fra Finnmark i Nord og til Agder i Sør. Deltakelsen var rekordstor, og Olavsgård hotell ble fylt til randen av både to- og firbeinte. Spennende dager med mye krabbing i alle slags elementer og utfordrende søk ventet, i tillegg til en drøss av både re-, A- og B-godkjenninger. Og med ni lag som skulle rullere på treningsområdene, skjønner man at her lå det enorme mengder med logistikk og planlegging bak. Kursansvarlige Merete Grønnerud Hauge og Toril Vik hadde neimen ikke ligget på latsiden! 

Folk og hunder fikk kjørt seg på både låver, i plankehauger, blant stein og leca, med figuranter under de underligste ting, og med heising i sele og løft på skuldre før det bar rett ut i søk. Det har blitt mange miljøer å bli trygge på, og antagelig noen realitetsorienteringer på hvor tung hunden egentlig er.

I tillegg til masse søk i mer eller mindre frisk luft ble det også teoretisk innføring i katastrofesøk, foredrag om utenlandsaksjoner og NORSAR, og en god middag på lørdagskvelden. Spennende foredrag og video fra Nepal ble presentert av teamet som deltok i redningsarbeidet der etter jordskjelvet tidligere i år. 

 

Katastrofesøk

Foto: Helene Sæterdal