Takk for tilliten!

Skrevet av: Nina Leiros Publisert: 18.06.2024

/media/50745/nina-og-vito.jpeg
Nina og Vito Foto: Foto: Privat
En hilsen fra ny leder i Norske Redningshunder.

Vel hjemme fra det 28. representantskapsmøtet i Norske Redningshunder er det en spent og takknemlig nyvalgt leder av hovedstyret som ser fram til å gjøre seg fortjent til tilliten jeg har fått, sammen med de andre i hovedstyret og utvalgene. Jeg er spent, men gleder meg over å ha fått anledning til å fortsette det arbeidet som er igangsatt. Med å forme organisasjonen vår på best mulig måte for det vi driver med, gi oss gode økonomiske vilkår, og med videreutvikling av godkjenningsprogrammet som gjør oss godt rustet til å gjøre en god jobb på leteaksjoner. Jeg tror på åpenhet og involvering som suksesskriterier i disse prosessene, og håper på engasjement i hele organisasjonen.

Jeg er glad representantskapet ønsker å fortsette med et høyt aktivitetsnivå, og gir oss handlingsrom i budsjettene for de neste to årene. Så skal vi gjøre vårt ytterste for å få inn eksterne midler for å finansiere aktiviteten.

På distriktenes dag etter representantskapsmøtet satt jeg med i en gruppe som diskuterte trygge rammer. Der kom noen med det fine ordet: Forutsigbarhet. Forutsigbarhet skaper trygghet. Det gir bedre vilkår for en sunn organisasjon. Penger er en viktig del av forutsigbarheten, og en ekstern faktor vi ikke har fullstendig kontroll på. Vi skal jobbe hardt for å sikre gode økonomiske vilkår. Verdiene våre kan også bidra til forutsigbarhet. Ved at vi alle står fram og tar ANSVAR for at vi behandler og omtaler hverandre med RESPEKT. Jeg ønsker at vi tar vare på den helt unike NRH-kulturen. Hvor vi støtter hverandre, og gleder oss over hverandres fremgang. Og hvor vi hjelper hverandre gjennom litt røffere tak. Den uselviske holdningen, som finalister og vinnere av Heidiprisen er så gode forbilder for.

Det er en del opplevelser vi har sammen, som vi hverken kan eller skal dele med andre. Det er også noe av det som gjør oss sterke i samholdet. Sterke opplevelser, på godt og vondt, skaper sterke bånd mellom mennesker. Uansett hva vi kan og gjør ellers i livet, er denne lidenskapen for organisasjonen og bidraget til redningstjenesten noe vi deler. Som binder oss sammen, og gjør at mange av oss har våre nærmeste venner i NRH. Jeg gleder meg til å bli kjent med flere av dere.

Jeg kan ikke love at alle vil være enig i alt vi beslutter i HS. Men konstruktiv uenighet er noe av det som driver oss fremover.

Det jeg ønsker meg, er at du engasjerer deg og fremmer konstruktive innspill i de riktige kanalene om du er uenig, eller har gode ideer. Og selv om det ikke blir akkurat slik du ønsket, betyr det ikke at du ikke er hørt.

Det jeg kan love, er at jeg helhjertet, engasjert og med stor kjærlighet til organisasjonen vår vil gjøre mitt aller beste for at vi skal bli enda bedre! For hverandre, og for den savnede. Og for at vi skal ha verdiene våre innarbeidet som en så naturlig del av oss, at vi har de med oss i alt vi gjør. FRIVILLIGHET – SAMARBEIDSVILJE – ANSVAR – RESPEKT Hver eneste en av oss skal kjenne våre verdier, og gjøre vårt beste for å etterleve de. Internt og eksternt. Tusen takk for tilliten! Jeg gleder meg til tiden framover!

Hilsen Nina Leiros, ny leder av Norske Redningshunder